A legegyszerűbb palacsinta recept

Veled is előfodult már, hogy rákerestél az interneten egy édes palacsinta receptre és nem úgy teljesültek a dolgok, ahogyan leírták?

Régen a nagymama palacsinta receptje volt a mérvadó, bármikor elmentünk hozzá, megkérdezte, hogy csináljon-e gyorsan és mire válaszoltunk volna, már a tányéron is volt a palacsinta.

Itt a megoldás!

Alapvetően az édes palacsinta tészta a legnépszerűbb hazánkban, azonban vannak ennél kacinfántosabb palacsinta receptek is.

Az édes mellett megjelenik a sós palacsinta tészta, amiről a legtöbb embernek a hortobágyi húsos palacsinta jut eszébe.

Igazából, ha édes palacsinta tésztáról beszélünk az amerikai palacsinta tészta még édesebb is, mint a hagyományos palacsinta.

Eredete

Az eredetiségét a francia Crêpe receptjéig vezetik vissza.

A tészta nagyon hasonló, csaknem megegyezik, a legnagyobb különbség, hogy Crêpe receptje szerint forró citromos, narancsos, kicsit pikáns vajjal kell tálalni.

Egyszerű palacsinta recept?

Receptünk a legalapvetőbb alapanyagokat írja elő, amely a legtöbb magyar háztartásban jelen van. Ugyanakkor fel lehet dobni egy-két prémium kiegészítővel is, de ha a cél az egyszerűség és a gyorsaság, akkor nem kombinálunk. Majd az öntetnél!

A legegyszerűbb palacsinta recept

Fogás: DesszertKonyha: MagyarNehézség: Egyszerű
Adag

4

adag
Elkészítési idő

10

perc
Sütési idő

30

perc
Kalória

232

kcal
Teljes Idő

40

perc

Receptünk a legalapvetőbb alapanyagokat írja elő, amely a legtöbb magyar háztartásban jelen van. Ugyanakkor fel lehet dobni egy-két prémium kiegészítővel is, de ha a cél az egyszerűség és a gyorsaság, akkor nem kombinálunk. Majd az öntetnél!

Hozzávalók

  • 250g liszt

  • 4 tojás

  • 500 ml tej

  • 50 g olvasztott vaj, plusz extra a serpenyő kenéséhez

  • 1 evőkanál kristálycukor

  • 1 teáskanál vanília kivonat

  • 1/4 teáskanál só

Elkészítés

  • Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a kristálycukrot és a sót.
  • Egy másik tálban verjük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a tejet, az olvasztott vajat és a vanília kivonatot. Keverjük jól össze.
  • Lassan öntsük a nedves összetevőket a szárazakhoz, és keverjük össze, amíg sima tészta keveréket kapunk.
  • Melegítsük fel a serpenyőt közepes hőfokon. Kenjük meg a serpenyőt olvasztott vajjal.
  • Öntsünk egy kis adag tésztát a serpenyőbe (a mennyiség az adagméret és a serpenyő méretétől függ). Forgassuk meg a serpenyőt, hogy a tészta egyenletesen eloszoljon a serpenyő alján.
  • Süssük a palacsintát amíg a széle kissé megemelkedik és a közepén buborékok jelennek meg. Ezután óvatosan fordítsuk meg a palacsintát, és süssük további 1-2 percig.
  • Ismételjük meg a folyamatot a maradék tésztával, hozzáadva szükség esetén további olvasztott vajat a serpenyőhöz.
  • Tálaljuk a palacsintát melegen, és töltsük meg kedvenc töltelékünkkel, mint például nutella, eper, kakaó.

Jegyzetek

    Tetszett a recept?

    Értékeld a szívre kattintva!

    Átlagos értékelés 2 / 5. Értékelések: 1

    Még nem érkezett egy szív sem. Legyél te az első aki beszívezi!