Veled is előfodult már, hogy rákerestél az interneten egy édes palacsinta receptre és nem úgy teljesültek a dolgok, ahogyan leírták?
Régen a nagymama palacsinta receptje volt a mérvadó, bármikor elmentünk hozzá, megkérdezte, hogy csináljon-e gyorsan és mire válaszoltunk volna, már a tányéron is volt a palacsinta.
Itt a megoldás!
Alapvetően az édes palacsinta tészta a legnépszerűbb hazánkban, azonban vannak ennél kacinfántosabb palacsinta receptek is.
Az édes mellett megjelenik a sós palacsinta tészta, amiről a legtöbb embernek a hortobágyi húsos palacsinta jut eszébe.
Igazából, ha édes palacsinta tésztáról beszélünk az amerikai palacsinta tészta még édesebb is, mint a hagyományos palacsinta.
Eredete
Az eredetiségét a francia Crêpe receptjéig vezetik vissza.
A tészta nagyon hasonló, csaknem megegyezik, a legnagyobb különbség, hogy Crêpe receptje szerint forró citromos, narancsos, kicsit pikáns vajjal kell tálalni.
Egyszerű palacsinta recept?
Receptünk a legalapvetőbb alapanyagokat írja elő, amely a legtöbb magyar háztartásban jelen van. Ugyanakkor fel lehet dobni egy-két prémium kiegészítővel is, de ha a cél az egyszerűség és a gyorsaság, akkor nem kombinálunk. Majd az öntetnél!
A legegyszerűbb palacsinta recept
Fogás: DesszertKonyha: MagyarNehézség: Egyszerű4
adag10
perc30
perc232
kcal40
percReceptünk a legalapvetőbb alapanyagokat írja elő, amely a legtöbb magyar háztartásban jelen van. Ugyanakkor fel lehet dobni egy-két prémium kiegészítővel is, de ha a cél az egyszerűség és a gyorsaság, akkor nem kombinálunk. Majd az öntetnél!
Hozzávalók
250g liszt
4 tojás
500 ml tej
50 g olvasztott vaj, plusz extra a serpenyő kenéséhez
1 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál vanília kivonat
1/4 teáskanál só
Elkészítés
- Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a kristálycukrot és a sót.
- Egy másik tálban verjük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a tejet, az olvasztott vajat és a vanília kivonatot. Keverjük jól össze.
- Lassan öntsük a nedves összetevőket a szárazakhoz, és keverjük össze, amíg sima tészta keveréket kapunk.
- Melegítsük fel a serpenyőt közepes hőfokon. Kenjük meg a serpenyőt olvasztott vajjal.
- Öntsünk egy kis adag tésztát a serpenyőbe (a mennyiség az adagméret és a serpenyő méretétől függ). Forgassuk meg a serpenyőt, hogy a tészta egyenletesen eloszoljon a serpenyő alján.
- Süssük a palacsintát amíg a széle kissé megemelkedik és a közepén buborékok jelennek meg. Ezután óvatosan fordítsuk meg a palacsintát, és süssük további 1-2 percig.
- Ismételjük meg a folyamatot a maradék tésztával, hozzáadva szükség esetén további olvasztott vajat a serpenyőhöz.
- Tálaljuk a palacsintát melegen, és töltsük meg kedvenc töltelékünkkel, mint például nutella, eper, kakaó.