Hogyan kell készíteni kakaós csigát?

Ki ne ismerné és szeretné a finom, puha kakaós csigát. Már az illata lekenyerezi az embert, főleg ha frissen és melegen jut hozzá.

Mi a kakós csiga?

A kakaós csiga egy édes cukrászsütemény. Kelt tésztából vagy leveles tésztából készül. Süteményként vagy pékáruként árulják a pékségekben és boltokban.

Honnan származik a kakaós csiga?

A legelső típusa a kakós csigának az Egyesült Királyságból, Chelsea városából származik. A kakaós csiga különböző változatai elterjedt még Erdélyben, darázsfészek néven, és Magyarországon.

Ki találta fel a kakaós csigát?

A kakós csigát Magyarországon Pösch Mór találta fel. A barátainak készítette el először, azonban maradt felesleg és eladta őket.

Milyen hozzávalók kellenek a kakóscsiga elkészítéséhez?

  • liszt
  • tojás
  • tej
  • cukor
  • margarin vagy vaj
  • élesztő kakaópor
  • porcukor

Mennyire nehéz elkészíteni a kakaós csigát?

A kakós csiga elkészítési nehézsége: nehéz. Szükséges az élesztőt felfuttatni, a tésztát dagasztani, kelteni és nyújtani.

Mi a különbség a kakaós tekercs és a kakaós csiga?

Sokan úgy vélik, hogy nincs különbség a kakaós csiga és a kakaós tekercs között. Azonban, ha már jártunk pékségben, ahol lehet kapni mindkettőt, akkor szerencsénk van.

Ugyanis a kakaós csiga a jól megszokott fomában lehet kapni, ugyanakkor a kakaós tekercs is hasonlít a csigára, mintha egy kisebb, és sokkal szélesebb kakaós csigát formálnánk.

Milyen változatai vannak a kakaós csigának?

A kakaós csigának számos rokona van, ugyanis helyettesíteni lehet a kakaós részét bármilyen édes hozzávalóval.

Rokonai:

  • Diós csiga
  • Fahéjas csiga
  • Mákos csiga
  • Mazsolás csiga

Milyen sós változatai vannak a kakós csigának?

  • Pizzás csiga
  • Szalámis csiga
  • Bolognai csiga

Milyen más néven ismerhető a kakaós csiga?

  • Darázsfészek

Mennyi kalóriát tartalmaz egy adag kakaós csiga?

Egy adag kakós csiga 494 kalóriát tartalmaz.

Hogyan kell elkészíteni a kakaós csigát?

Hogyan kell elkészíteni a kakaós csigát?

Course: Reggeli, DesszertDifficulty: Nehéz

Az alábbi szekcióban olvasható, hogyan készíthető el a kakós csiga.

Hozzávalók

  • 1 kg liszt

  • 4 tojás

  • csipetnyi só

  • fél liter tej

  • 20 dkg cukor

  • 15 dkg vaj vagy margarin

  • kis kocka friss élesztő

  • 15 – 20 dkg kakópor

  • 35 – 40 dkg cukor

Elkészítés

  • Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk.
  • Hozzáadjuk az átszitalt liszthez a felfuttatott élesztőt és hozzáadjuk a többi hozzávalót.
  • Szépen kidagasztjuk addig, amíg az edénytől elválik.
  • Letakarjuk és duplájára kelesztjük.
  • Amíg kel a tesztánk, addig bekeverjük a kakaót a cukorral. Én egy kis vaníliás cukrot is szoktam bele tenni.
  • Mikor megkelt a tesztánk akkor szépen kinyújtjuk fél cm vastagságúra, olajjal lekenjük és rászórjuk a cukros kakaót.
  • Föltekerjuk és két ujjnyi vastagra vágjuk. Beletesszük a sütőpapírral ki bélelt tepsibe és újra le kenjük olajjal
  • 180 fokos sütőbe 30-40 percig sütjük.
  • Mikor kész, cukros tejjel jól meglocsoljuk és letakarjuk, így hagyjuk ki hűlni. Mikor kihűlt szét szedjük és tálaljuk.

Tetszett a recept?

Értékeld a szívre kattintva!

Átlagos értékelés 5 / 5. Értékelések: 2

Még nem érkezett egy szív sem. Legyél te az első aki beszívezi!