A tojásos tészta rendkívűl gyors és egyszerű. Elkészítése nem igényel speciális tudást és fő összetevője a tojás.
Az én kedvenc tésztám, amit használok hozzá a szarvacska fajta, de lehet hozzá használni makarónit és spagetti tésztát is.
Mint, mondtam elkészítése egyszerű, csak fel kell verni annyi tojást, amennyi elég lesz nekünk(átlagban egy főre 3 tojás elég) és össze kell keverni a főtt tésztával közepes lángon. A tojásokat nem kell szétszedni külön fehérjére és sárgájára.
Árban és időben is kedvező ezért népszerű egytálétel a villámgyors kategóriában.
A tetejére tehetünk akár tejfölt, sajtot, vagy még az összeforgatás közben is ajánlott a sajt, hogy szépen összeolvadjon az egész étellel.
Servings
1
adagElőkészítési idő
10
percSütési idő
3
percTeljes idő
13
percHozzávalók
Adag szerint tészta
3 db tojás
só
1 evőkanál olaj
Elkészítés
- Elkezdjük főzni a tésztát egy teáskanál sóval.
- A tojásokat szétválasztás nélkül felverjük és teszük bele egy csipet sót.
- Mután megfőtt a tészta leszűrjük, beletesszük egy serpenyőbe a tésztát és öntünk rá egy teáskanál olajat.
- Közepes lángon kicsit melegítjük a tésztát és átforgatjuk az olajban, majd hozzáöntjük a felvert tojást.
- Folyamatosan keverjük a tésztát a tojással, hogy ne égjen le.
- Megvárjuk, míg meg nem sül egy kicsit a tojás és kész is.
Jegyzetek
- Sütés közben nézni kell a tojás állagát. Ha puhábban szereted a tojást előbb le kell venni a tűzről.
- Sütés közben adhatunk hozzá sajtot, feltétként is tehetünk rá.