Gyors tojásos tészta egytálétel

A tojásos tészta rendkívűl gyors és egyszerű. Elkészítése nem igényel speciális tudást és fő összetevője a tojás.

Az én kedvenc tésztám, amit használok hozzá a szarvacska fajta, de lehet hozzá használni makarónit és spagetti tésztát is.

Mint, mondtam elkészítése egyszerű, csak fel kell verni annyi tojást, amennyi elég lesz nekünk(átlagban egy főre 3 tojás elég) és össze kell keverni a főtt tésztával közepes lángon. A tojásokat nem kell szétszedni külön fehérjére és sárgájára.

Árban és időben is kedvező ezért népszerű egytálétel a villámgyors kategóriában.

A tetejére tehetünk akár tejfölt, sajtot, vagy még az összeforgatás közben is ajánlott a sajt, hogy szépen összeolvadjon az egész étellel.

Tojásos tészta

Fogás: Reggeli, VacsoraNehézség: Egyszerű
Servings

1

adag
Előkészítési idő

10

perc
Sütési idő

3

perc
Teljes idő

13

perc

Hozzávalók

  • Adag szerint tészta

  • 3 db tojás

  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés

  • Elkezdjük főzni a tésztát egy teáskanál sóval.
  • A tojásokat szétválasztás nélkül felverjük és teszük bele egy csipet sót.
  • Mután megfőtt a tészta leszűrjük, beletesszük egy serpenyőbe a tésztát és öntünk rá egy teáskanál olajat.
  • Közepes lángon kicsit melegítjük a tésztát és átforgatjuk az olajban, majd hozzáöntjük a felvert tojást.
  • Folyamatosan keverjük a tésztát a tojással, hogy ne égjen le.
  • Megvárjuk, míg meg nem sül egy kicsit a tojás és kész is.

Jegyzetek

  • Sütés közben nézni kell a tojás állagát. Ha puhábban szereted a tojást előbb le kell venni a tűzről.
  • Sütés közben adhatunk hozzá sajtot, feltétként is tehetünk rá.

Tetszett a recept?

Értékeld a szívre kattintva!

Átlagos értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

Még nem érkezett egy szív sem. Legyél te az első aki beszívezi!