Adag
4
adagA zöldbab főzelék egyszerűsége miatt rendkívül gyorsan elkészíthető, ezért is népszerű a főzelékek közt.
Hozzávalók
1 kg zöldbab
4 evőkanál liszt
4 evőkanál olaj
3 babérlevél
4 gerezd fokhagyma
1 kis doboz tejföl
1 kávéskanál ételízesítő
Só
Elkészítés
- A zöldbabot feltesszük főni a sóval, ételízesítővel és a babérlevéllel.
- Elkészítjük a fokhagymás rántást és amikor már puha a bab akkor berantjuk.
- A rántast hideg vízzel keverjük simára. Amikor ez megvan, akkor a tejfölt egy kis tálba egy kis főzelékkel simára keverjük és bele tesszük a főzelékbe. Akinek nem elég savanyú az tehet bele ízlés szerint ecetet.
- .A főzeléket tükörtojással, sült virslivel, sült kolbásszal, sült szalonnával tálaljuk.